Make your own free website on Tripod.com
Coaster Europe
Nieuws
Home | Nieuws | Nieuwe Coasters 2004 | Nieuwe Coasters 2005 | Bouwers | Parkuitbaters | Recordhouders | RCT 2 | Links

 

6-8
Omdat Pleasurewood Hills nu in handen is van Grévin & Cie is er een nieuwe pagina beschikbaar over dit park.
 
Het Finse Särkänniemi Amusement Park opent volgend jaar een Zamperla Flying Coaster. Het gaat om het basismodel dat bijvoorbeeld ook in Six Flags Elitch Gardens staat. Het park telt nu 6 coasters.

Het Deense Tivoli Park heeft het Berlijnse Spree Park gekocht. De Denen wonnen het duel van Grévin & Cie, een Franse pretparkuitbater. Spree Park is al sinds 2001 gesloten voor het publiek omdat de voormalige uitbater opgepakt werd wegens fraude en cocaïnehandel.
De stad Berlijn onderzocht de mogelijkheden van het park en liet o.a. Grévin en Tivoli een masterplan uitwerken. Tivoli zal tot €200 miljoen investeren om het park terug te openen in 2005. Men hoopt op honderdduizenden bezoekers en er zullen 1000 nieuwe jobs komen.
 
7-7
 
Grévin & Cie., de Franse paneuropese themaparkuitbater, kreeg vorige dinsdag voor het eerst voet aan wal in Engeland. Grévin kocht er Pleasurewood Hills, een park nabij de kuststadjes Great Yarmouth en Lowestoft in Norfolk. Het park heeft jaarlijks zo'n 250.000 bezoekers, heeft een oppervlakte van 21 ha en is 21 jaar oud. In 2003 werd er 5,5 miljoen pond aan inkomsten gegenereerd.

 
12-05
Het Belgische pretpark Bobbejaanland is vanaf nu in Spaanse handen. Het park is namelijk verkocht aan de groep Parques Reunidos. Het was het laatste pretpark op Belgische bodem dat nog in het bezit was van een familie.
 
7-04
Na een lange tijd zijn hier weer eens wat nieuwtjes over de pretparkindustrie.
 
Het indoorpretpark Toverland zet dit jaar nog een nieuwe achtbaan, namelijk een motorbike-coaster van Vekoma. Voor meer informatie kan je naar Whoosh magazine surfen.
 
Ondertussen zijn de meeste pretparken al geopend. Natuurlijk ook Bobbejaanland dat dit jaar 3 nieuwe attracties verwelkomt. 2 daarvan zijn al reeds geopend (Sledge Hammer en Junior Coaster), voor de Typhoon moet men nog wachten tot en met 10 april.
Foto's van de openingsdag kan je hier bekijken.
 
In de Alton Towers en Chessington World of Adventures zijn er 2 Maurer Spinning Coasters geopend. Klik hier en hier voor foto's van de twee coasters.
 
Ook in de UK is er in Legoland Windsor een nieuwe Coaster geopend. De Jungle coaster is gemaakt door Mack. Voor foto's kan je hier klikken.
 
In Tivoli park staat sinds dit jaar een B&M floorless coaster genaamd the Demon. Foto's kan je hier bekijken.
 
Freizeitpark Klotten opent dit jaar zijn eerste achtbaan. Vele foto's en een filmpje kan je hier vinden.
 
14-02
Voor opmerkingen of problemen kan u altijd mailen naar info@coastereurope.tk.
 
Vanaf nu kan je op deze site links vinden van onride-videos van verschillende rollercoasters in Europa. Neem vlug hier een kijkje. Meer filmpjes op deze pagina volgen.
 
In het Engelse Alton Towers heeft men plannen om een nieuwe B&M looping-coaster te zetten. Deze zou de Vekoma Corkscrew vervangen. Naast dit project heeft het park ook nog plannen om een houten achtbaan te zetten.
 
Op deze site kan je de laatste bouwfoto's van de drie nieuwe attracties van Bobbejaanland bekijken. De Vekoma Junior-coaster staat er al helemaal, aan de andere twee attracties is men nog vollop aan het werk.
 
23-01
New Pleasure Wood Hills in Engeland zet in 2004 twee Vekoma-achtbanen. Een Junior-coaster van 335m lang en een Family Inverted Coaster.
 
Voor bouwfoto's van de 3 nieuwe attracties in Bobbejaanland kan je hier terrecht.
 
Het Nederlands Drietvliet plaats z'n tweede spinning-coaster dit jaar. Deze keer is het een Standaard Maurer SC 2000 die de naam Xtreme gaat krijgen. Deze achtbaan is niet nieuw want deze stond hiervoor al op verscheidene kermissen.
 
Hier zijn verscheidene bouwfoto's te vinden van de Draak uit Plopsaland.
 
17-01
Nieuwe bouwfoto's van de Golden Lion in Tivoli te Denemarken vind je hier. De lift-hill is al voltooid, de rest van de baan volgt.
 
In wildpark Klotten in Duitsland bouwt men een Gerstlauer Bobsled coaster. Voor foto's kan je hier terrecht.
 
1-01-04
Hier vind je bouwfoto's van de nieuwe achtbaan Dragon's Fury die in Chessington gaat komen.
 
31-12
Een nieuwe parkuitbater is toegevoegd aan deze site, namelijk Mack. Kijk vlug hier.
 
Vanaf nu kan je ook op deze site informatie vinden over de bouwers Soquet en Maurer Söhne.
 
29-12
Hier vind je bouwfoto's van de nieuwe achtbaan in Plopsaland.
 
25-12
Na enkele technische problemen volgt hier meer nieuws uit de pretparkindustrie.
 
De Franse groep Grévin & Cie neemt het Duitse Panorama Park over. Dit park trekt jaarlijks zo'n 260.000 bezoekers. Het is na Fort Fun het tweede park in Duitsland van de groep.
 
Space Park Bremen is een nieuw Duits park in ruimtestijl. De top-attracties zijn een Mack Blauer Enzian en een Huss Shot'n Drop. Klik hier voor meer foto's over dit ruiteavontuur.
 
Voor foto's van de testfase van de Typhoon kan je hier terrecht. Daarnaast bouwt Bobbejaanland ook nog de Sledge Hammer en de Oki Doki. Klik op hun naam om vervolgens ook van deze attracties constructiefoto's te zien.
 
In het Deense Tivoli-park gaat volgend jaar een B&M Floorless-coaster open. Ook de bouw van deze coaster kan je hier volgen.
 
In Engeland weten ze wat werken is. De bouw van de twee Spinning Coasters gaat daar namelijk goed vooruit. Klik hier om foto's te zien van die uit Chessington en hier om die uit Alton Towers te bekijken.
 
Net als alle andere Legoland parken krijgt Legoland Windsor in Engeland volgend jaar ook een Mack Wild Mouse coaster. Deze gaat de naam Jungle Coaster krijgen en gaat ook zo gethemed worden.
 
Het Finse park Linnanmäki investeert volgend jaar in een Mack Fun Coaster. Dit gaat de eerste coaster van dit type worden. Hier kan je er een tekening van zien.
 
Wild- & Freizeitpark Klotten is een klein parkje in Duitsland. Vanaf volgend jaar kan je er hun eerste coaster berijden, namelijk een Gerstlauer Custom Bobsled coaster. Later zou er ook nog een Log Flume bijgebouwd worden.
 
19-11
Je kan nu een nieuwe pagina over nieuwe concepten van coasterbouwers bekijken. Er staan ondermeer de nieuwe modellen van Vekoma enz...
 
Voor nieuwe foto's van de testfase van de Typhoon kan je hier terrecht. Deze grijze kleur van dit nieuwtje uit Bobbejaanland is wel nog niet de definitieve.
 
18-11
Voor nieuwe constructiefoto's van de Spinball Whizzer kan je hier terrecht.
 
10-11
Er zijn nieuwe geruchten over Phantasialand en Gardaland. Voor meer informatie, zie hier.
 
8-11
Veel coasters heeft S&S Power in Europa nog niet staan maar toch heeft deze bouwer een nieuwe pagina gekregen op deze site.
 
Nieuwe geruchten zijn op deze site verschenen. Deze gaan onder andere over de Walibi parken, Warner Bros. Movie World Germany, Fantasy Island, Six Flags Holland, Universal Port Aventura, enz... Neem vlug een kijkje.
 
28-10
Een pagina over het computerspel RollerCoaster Tycoon 2 is toegevoegd aan deze site. Je kan er tal van tracks van echte achtbanen downloaden.
 
26-10
Vandaag is het de dag dat de Looping Star uit Bobbejaanland zijn laatste ritjes maakt. Deze baan wordt immers afgebroken om plaats te maken voor de Typhoon. Vanaf het jaar 79 was de Looping Star de top-attracties van Bobbejaanland, maar er is een tijd van komen en gaan. Er bestaat nog een kans dat de Looping Star terug komt in Bobbejaanland maar dan wel gerenoveerd.
 
25-10
Een nieuwe bouwer is toegevoegd aan deze site. Dit keer gaat het om The Roller Coaster Corporation of America.
 
23-10
In Denemarken wordt alles in gereedheid gebracht voor de nieuwe coaster die zijn plaats gaat krijgen in het Tivoli park. De kindercoaster Slangen moest hiervoor wel afgebroken worden. Op deze site vind je enkele foto's van de afbraak van Slangen. Meer informatie over deze coaster vind je op de pagina nieuwe coasters 2004.
 
22-10
De eerste delen van de Spinball Whizzer ,die in het Engelse park Alton Towers gaat komen, zijn aangekomen. De bouw ervan is al reeds gestart. Klik Hier en Hier voor enkele foto's. Als je meer informatie over dit nieuwtje wil weten kan je altijd even naar de pagina met nieuwe coasters surfen op deze site.
 
15-10
Een nieuwe pagina die gaat over een aantal uitbaters van parken is toegevoegd aan deze site.
 
3-10
Arrow, Premier Rides en Zierer zijn aan het lijstje van bouwers toegevoegd.
 
1-10
De bouw van de wooden coaster  die er in Fårup Sommerland gaat komen is begonnen. De bouwer van dit nieuwtje is S&S.  Klik hier voor enkele foto's en wat meer informatie.
 
22-9
De layout van de Spinning Coaster die volgend jaar in het Engelse Park Alton towers is bekend. Klik hier voor de foto.(Bron: Coasterforce)
 
20-9
Het geruchten-deel heeft een update gekregen. Verdere updates in dit deel volgen nog...
 
12-9
Enorme grote update
 
10-9
De naam van de Mack Blauer Enzian die er in plopsaland gaat komen in 2004 is bekend: De draak. Een deeltje van het park aan 'het kasteel van koning samson' is nu afgesloten zodanig dat de werkzaamheden makkelijk kunnen verlopen. Meer informatie over deze niuwe coaster vind je op de pagina Nieuwe Coasters 2004
 
9-9
Prater Park, dat bekend staat als een grote kermis, gaat een vernieuwing doorvoeren. Emmanuel Mongon, die Parc Astérix en Tripsdril omvormde, gaat hen daar bij helpen. Het is de bedoeling dat Prater Park het kermis-karakter achterwegen laat en een volwaardig pretpark wordt. De plannen moeten klaar zijn tegen maart 2004. Meer info hier.
 
31-8
Het begin van Coaster Europe